KinderAdviesRaad geeft kinderen een stem

Het Bravis ziekenhuis heeft een KinderAdviesRaad (KAR). Het ziekenhuis wil op deze manier kinderen betrekken bij het beter maken van de zorg voor kinderen. De KAR geeft kinderen in het ziekenhuis een stem en zorgt er voor dat er naar kinderen wordt geluisterd.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden! Iets voor jou? 

 

Wat doet de KinderAdviesRaad?

De KinderAdviesRaad bespreekt dingen die opvallen in het Bravis ziekenhuis. De leden komen met ideeën om de zorg voor kinderen in het Bravis ziekenhuis nog beter te maken. Het Bravis ziekenhuis vraagt de Raad om advies, tips en ideeën. De leden geven hun mening over wat er in het ziekenhuis gebeurt. De KAR helpt mee om de rechten van kinderen te bewaken.

  • De KAR heeft geen baas en mag zeggen wat zij wil.
  • Het Bravis ziekenhuis vraagt de KAR om advies, tips en ideeën.
  • De KAR kan ook ongevraagd advies en tips geven over wat zij belangrijk vindt.
  • De KAR probeert zo veel mogelijk kinderen te betrekken bij het beter maken van de zorg.
  • De KAR overlegt met ouders als zij de zorg voor hele jonge kinderen wil verbeteren. Of zij praat met de Cliëntenraad waarin ook ouders zitten.

Meepraten en stemmen

  • De KAR kan met iedereen in het ziekenhuis praten over de dingen die opvallen.
  • De KAR mag aan het Bravis ziekenhuis informatie vragen, zodat ze hun werk goed kunnen doen. Het Bravis ziekenhuis geeft deze informatie zo snel mogelijk.
  • In de KAR beslissen alle kinderen samen welke advies zij willen geven. De meest stemmen gelden.

Lid worden

De kinderen die in de KAR zitten komen uit de hele regio. Zij komen ongeveer eens in de twee maanden bij elkaar. KAR-lid kun je tot je 18e verjaardag zijn (met een uitloop naar 20 jaar). Het lidmaatschap is vrijwillig. Dat betekent dat een KAR-lid er geen geld voor krijgt. Natuurlijk mag het ook geen eigen geld kosten. Reiskosten worden betaald. Dus ook benzinekosten als een ouder het KAR-lid met de auto brengt en haalt.

Kinderen die geïnteresseerd zijn om lid te worden kunnen dat aangeven via het contactformulier op de Braviswebsite. Een e-mail sturen kan ook: KARBravis@bravis.nl.

Een kijkje op de Spoedeisende Hulp
Om zich een goed beeld te kunnen vormen van het reilen en zeilen in het ziekenhuis brengen de leden van de KinderAdviesRaad af en toe een bezoek aan de afdelingen. Zo kwam ook de Spoedeisende Hulp aan de beurt. Tijdens de rondleiding vertelde teamleider SEH Eva Bakker waar de verschillende onderzoek- en behandelruimtes toe dienen. Kers op de taart was natuurlijk de gipskamer. De KAR-leden lieten zich graag een gipsen arm aanmeten.  Altijd leuk om daar iedereen mee om de tuin te leiden!

         

Ook de KAR is voor een rookvrije generatie! Kijk en luister waarom zij later niet gaan roken.