Samen zorgen

Bij een opname maakt u, samen met de verpleegkundige en/ of pedagogisch medewerkster, afspraken over de zorg voor uw kind. Hierbij moet u denken aan dingen als bijvoorbeeld:

  • Wanneer ben ik er wel, wanneer niet.
  • Blijf ik bij mijn kind slapen?
  • Wil ik zoveel mogelijk de verzorging zelf doen?

Hierin is van alles mogelijk. Tijdens de opname mag u zoveel mogelijk zelf voor uw kind zorgen. U bent tenslotte de meest vertrouwde persoon voor uw kind. Naast deze zorg heeft u wellicht nog andere kinderen, er moet misschien gewerkt worden en ook moet u voor uzelf blijven zorgen. In elk geval is het belangrijk om te weten dat we de zorg voor uw kind samen dragen.

Blijven slapen
Voor één van u als ouder/ verzorger, bestaat de mogelijkheid om bij uw kind te blijven slapen. Elke kamer is voorzien van een slaapbank. Bij uw kind slapen is geen verplichting. Er zijn omstandigheden waardoor u anders beslist, bijvoorbeeld vanwege andere kinderen thuis. Ook kan het zijn dat we adviseren om juist niet te blijven slapen, bijvoorbeeld omdat u zelf oververmoeid bent. Als u dit wilt maken we samen een afweging.

Maaltijdvoorzieningen
Voor beide ouders wordt voorzien in een ontbijt, middag- en avondmaaltijd, mits u op deze tijden aanwezig bent. U kunt ook gebruik maken van het restaurant op de begane grond waar u tegen betaling een brood- of warme maaltijd kunt krijgen. Het  Bravis Plaza is geopend op maandag t/m vrijdag van  8.00 uur tot 20.30. In het weekend van 10.00 uur tot 20.30 uur. U kunt daar uitsluitend met uw pinpas betalen.