CliniClowns

Misschien heb je ze al eens gezien, de CliniClowns? Op tv of bij iemand die in het ziekenhuis lag? De CliniClowns komen langs bij kinderen die in het ziekenhuis liggen.

Ze maken deze kinderen weer een beetje aan het lachen.  Want in het ziekenhuis liggen is vaak helemaal niet zo leuk. Als een kind in het ziekenhuis ligt, is hij ziek of heeft hij ergens last van. Hij krijgt dan vaak onderzoeken of behandelingen. Hij kan niet altijd lekker spelen als hij daar zin in heeft.

De CliniClowns zorgen ervoor dat kinderen in het ziekenhuis zich weer even écht kind kunnen voelen. Ze maken muziek, doen dansjes en maken natuurlijk allerlei gekke grapjes. Voor zieke kinderen is het heel belangrijk om even lekker te kunnen lachen en ontspannen, want daarvan kun je sneller beter worden! Ze noemen dat ‘de kracht van een lach!’

Vanwege de Coronamaatregelen kunnen de Cliniclowns het ziekenhuis momenteel niet bezoeken. Maar dat hield Cliniclown Mimus niet tegen om toch een lach op Jagger (8 jaar) zijn gezicht te toveren. Hij maakte in zijn eigen thuisstudio een op maat gemaakte video 'Boksen met Mimus' en stuurde deze digitaal naar Jagger en zijn ouders.

Wil je meer weten over de kracht van een lach en wat de CliniClowns precies doen? Dan kun je kijken op de website van Stichting CliniClowns.